מדובר באוויר!

נעמה • 16/6/2018 כניסות


שלום זאב ותודה על המענה.  

 

אני כמובן לא מופתעת מהתשובה וכיוון שאני יודעת שלא מדובר בתופעה חדשה, הייתי שמחה להבין כמה נוספים, ברשותך, לגבי ישובים שמעבר לקו הירוק, אני מבינה את האתגר. לגבי ישובים שנמצאים בתוך הקו הירוק, וביחס לפתרון לטווח בינוני:

  1. האם ידוע לך או לרשויות בצורה מדוייקת מי הם הישובים שבהם קיימת הבעיה?  
  2. האם מאפייני הבעיה בכל יישוב ויישוב שבה היא מתרחשת ברורים וידועים לרשויות(תדירות הפינוי, זמינות של פחי זבל, מיקום נכון של פחי הזבל, מקומות ריכוז מתאימים לפסולת מסוגים שונים או כל בעיה אחרת)? 
  3. האם יש אנשים ספציפיים שמוכרים לרשויות והם בד"כ אלה שעושים שריפות לצורך טיפול בפסולת? האם הרשויות יצרו חלופות לפינוי פסולת עבור האנשים הללו והם עדיין לא בוחרים בהן?
  4. האם מתבצעות מדידות של הפגיעה באיכות האוויר באזור לאורך כל השנים שהתופעה קיימת? האם יש נתונים ומידע זמין לציבור על כך?
  5. האם קיימת התארגנות של כל הישובים באזור (שהרי בעיית איכות האוויר נוגעת לכולם) לפתרון של הבעיות הנקודתיות והמוכרות כדי שבשיתוף פעולה כולל תפתר הבעיה שנוגעת בכולנו?

ביחס לפתרון לטווח ארוך: בהינתן שבעיית התשתיות נפתרה, וכיוון שזו לא תופעה חדשה, וכיוון שברור ומובן לכולם כבר זמן מה שחינוך הוא הדרך לשינוי לטווח ארוך, אילו פעולות ננקטו עד כה בנוגע לחינוך בעניין זה? מי מוציא אותן לפועל? והאם הציבור חשוף לפעולות שנעשות בעניין זה?  

 

אני מבינה שישנן בעיות רבות לפתור. תמיד יש ותמיד יהיו. ואני מבינה שישנם כוחות ורצונות שונים שדוחפים ומושכים ביחס להגדרת סדרי עדיפויות. ואני מבינה שאוויר מצטלם פחות טוב, שהרי הוא בלתי נראה והוא נתפס כמובן מאילו. אבל מדובר באוויר! קשה לי לחשוב על מצרך נדיר ויקר יותר ממנו. חבל שהאוזר הזה שכולנו כ"כ אוהבים יהפוך לעוד מקום בישראל שהופך אנשים לחולים. 

 

מיותר לציין שיש גם חשיבות מערכתית וכלכלית לטיפול בבעיות של אוויר ומים. אני בטוחה שלא משנה מה יהיה הפתרון שיימצא הוא יהיה זול יותר למערכת (כל מערכת) מאשר לטפל בתוצאות של ההרס לאחר שאסונות יתחילו לקרות?

 

אשמח אם תמצא פנאי למענה או להפנות אותי למקור מידע שיכול לענות על כל השאלות הללו. ואשמח לדעת מהי עמדך ביחס לכל אלה. 

 

תודה לך והמשך שבת שלום,

נעמה. 

הודעות בנושא זה